Nieuws & Actualiteiten

TupAke Media 2015©Alle rechten voorbehouden

 

Home    Rubrieken    Archief    Over TV-Maluku    Contact    Links

 

 

> Abonneren

Pesta Merauke - 23 september 2017

 

Pesta Merauke - 23 september 2017 - Lexmond

 

Dit jaar is het precies 55 jaar geleden dat Molukkers uit Nieuw-Guinea (Papua) arriveerden in Nederland. De gemeenschap uit Merauke wil daarom vooral de ouderen uit respect gedenken en bedanken met een onvergetelijk feest op zaterdag 23 september 2017.

 

Ca. 1600 Molukkers kwamen in 1962 als evacué vanuit het voormalig Ned. Nieuw-Guinea naar Nederland. Naast hun kwamen in die periode ook Papoea’s, Toegoenezen, Chinezen en Indische Nederlanders hiernaar toe.

 

In Merauke leefden Molukkers van verschillende eilanden met elkaar naast de Papoea’s, Timorezen en Chinezen, in o.a. kampong Ambon. De onderlinge banden zijn 55 jaar later na aankomst in Nederland nog steeds vrij hecht.

 

Samen willen ze dit vieren met familie, vrienden, kennissen, mensen uit andere delen van Nieuw-Guinea en belangstellende. Dus aanverwanten en iedereen die deze dag een warm hart toedragen zijn van harte welkom!

 

Video Impressie.

NB! Helaas is de externe harde schijf gecrasht van de staande

camera-1. Dit zijn enkel de beelden die met de loop camera-1 zijn opgenomen. We hebben dan ook niet alles wat is opgenomen kunnen editen en niet kunnen publiceren op TV-Maluku.

 

- Video ontvangst gasten

 

- Opening

 

- B-Proud

 

- Ambo-Ina Serenaders

 

- Bunga Tjengke Muda (dansgroep)

 

- Oceanikz

 

- Gedicht Merauke

 

- Impressie publiek/gasten

 

- Foto’s pesta Merauke 55 jaar

 

 

Team camera TV-Maluku:

Benny Tentua

Corr Lalihatu

> Abonneren

Resolutie HD 1080p                                                                                                                                              > Terug